• Hur skall jag förbereda för min dekal?
  Läs instruktionerna först hela vägen innan du börjar. Där du skall klistra dekalen skall vara rent och fri från oljor, vax eller annan smuts. För applicering på glas, använd fönsterputs eller rödsprit. På målade ytor kan du använda rödsprit eller annat rengöringsmedel (var försiktigt så inte färgen lossnar). Dekalerna kommer i 3 lager till dig, det översta är monteringsfilm, mellersta är själva dekalen och det undre är bärarket som dekalen sitter på.

 • Skall jag använda den torra metoden?
  Du behöver en isskrapa, sax, tejp och en kniv.

  Montera dekalen i rumstemperatur (15-25 grader) eller likvärdigt. Ju varmare ju bättre är det, men försök undvik direkt solljus.

  Sätt hela dekalen som du får vid leveransen på aktuellt ställe, mät in så det blir rätt placerat. Sätt en tejpbit i mitten av dekalen både upp och ner till. Börja att sära på bärarket (understa arket som dekalen sitter på) en bit ca 50 cm om det är en längre dekal. Klipp av bärarket och börja skrapa med isskrapan från mitten och utåt - var noga så du inte får några luftbubblor. Sedan fortsätter likadant med resten, ta så lång bit åt gången som du tycker är lagom. När allt är ditsatt, skall monteringsfilmen bort, dra sakta och mot och längs dekalen.

  Kontrollera om det är för montering på insidan eller utsidan du har beställt.
  Som tumregel att det är från mitten av dekalen du alltid skall arbeta ifrån. Man går sedan ut mot kanterna, när man monterat halva så gör man likadant på den andra halvan.

  Bästa metoden är utan vatten, kan uppstå några luftbubblor, dessa sticker ni hål med en nål och trycker ut luften. De försvinner också efter någon dag i solen.

  KOM IHÅG så fort dekalen stöter mot glaset är den målade ytan, kan den inte flyttas. Tålamod är lösningen.

 • Skall jag använda den blöta metoden?
  Det går att applicera dekalen med vatten, dvs man sprutar vatten på stället man skall sätta det på, gör som ovan börjar på mitten och arbetar utåt. Det viktigaste här är att allt vatten under måste bort, i annat fall kommer dekalen att lossa. Om ni är nybörjare, vill vi rekomendera att ni använder metoden utan vatten. (vatten och lite diskmedel i en sprayflaska) • Hur skall jag skydda min dekal?
  I kalla klimat och om dekalen sitter på glas du behöver skrapa bort is eller frost får du inte skrapa på dekalen då den kan bli skadad. Milt fönsterputs skall användas för att inte skada dekalen. Spruta inte med högt vattentryck på dekalen då den kan börja att lossa i kanter och sedan blir det mer och mer. Din dekal blir inte skadad av normalt vatten och biltvättmedel. Högtryckstvätt och biltvättsautomater förkortar livslängden på din dekal, din dekal kommer inte att hålla för alltid - men hanterar ni den varsamt så kan ni njuta av den länge.


 • Hur tar jag bort min dekal?
  På glas med en temperatur på 30-35 grader, en rakbladsskrapa kan användas. Dekaler på målade ytor använder ni en värmepistol eller hårfön och värmer dekalen tills det släpper lätt. (OBS! använd inte rakbladsskrapa på målade ytor - då det kan repa och förstöra färgen).

  APPLICERING AV DEKALER KRÄVER TÅLAMOD OCH KONCENTRATION. OM DU KÄNNER ATT DU INTE SJÄLV KAN GÖRA DET, ANLITA OSS ELLER NÅGON SOM DU VET KAN DET. VI SVARAR INTE FÖR FEL SOM UPPSTÅR UNDER APPLICERINGEN.

 • Om du har andra frågor, kan ni kontakta oss

  Active Reklam AB
  Egnahemsv 3 - 295 72  Gualöv
  Tel 044-545 25
  Email: info@activeab.se


Har ni några frågor - ta gärna kontakt med oss via email.This file is not intended to be viewed directly using a web browser. To create a viewable file, use the Preview in Browser or Publish to Yahoo! Web Hosting commands from within Yahoo! SiteBuilder.